keskiviikko 9. tammikuuta 2013

Mahankasvattajan päivän menu

Tein viimeksi päivän menu-kollaasin ennen häitämme, kun suurpiirteisesti noudatin Go fat go-ruokavaliota. Postauksen What I ate ja tämän päivän eroina ovat ainakin aamupala ja välipalojen määrä. Hiilihydraattia on ruokavaliossa enemmän; ilman sitä tulisi hyvin hutera olo nyt kuin mahassa on alivuokralainen.

Raskauden alussa välipalojen syöminen oli todella tärkeää. Jos ruokailuvälin jätti liian pitkäksi, seuraava ruoka ei maistunut kun paha olo oli niin voimakas. Pienet välipalat ehkäisivät kuvotusta aika hyvin. Vaikka nyt saa hieman enemmän miettiä mitä suuhunsa laittaa niin aika pitkälle pääsee normaalilla ruokavaliolla. Sitten kun alivuokralainen on punnerrettu kesällä ulos, niin voi taas alkaa miettiä erilaisia dieettejä.

Tässä kuitenkin tämän päivän ruokalista kun raskausviikkoja on 19+0. Liikuntaohjelmaan kuului tänään n. 50 minuutin uinti.


maanantai 7. tammikuuta 2013

Uutta tuiketta tukkaan ?

Hiuskokeilut ne vaan jatkuu. Kävin ostamassa hiuksiin 10 - 15 minuutiksi jätettävän sävyttävän hoitoaineen. Myyjä lupasi hyviä tuloksia elähtäneisiin raitoihin.

Törkin ainetta runsaasti hiusjuureen ja varsinkin etuhiuksiin; aiemman hiuskatastrofin rippeet kummittelevat niissä edelleen. Suurta muutosta ei eteen tullut mutta raitoihin tuote tosiaan vaikutti hyvin. Hiuksista tuli erittäin kiiltävät, pehmeät ja raidoista vaaleammat.

keskiviikko 2. tammikuuta 2013

Arki alkakoon

Joulumässytykset ja -herkut on nyt (onneksi) syöty ja on aika palata normaaliin arkisapuskan ja -liikunnan pariin.

Kävin kuntosalilla tekemässä toista ohjelmaani. Teki hyvää liikkua kunnolla lomien jälkeen!
 Iltaherkuksi valmistui taas mustikka-maitorahka-banaani-sekoitus. Hyvää ja kevyttä!

torstai 22. marraskuuta 2012

Frutoterapia

Bongasin Facebookista erään espanjalaisen hotellin sivuilta herkullisen hedelmäjuoman. Kuvaa katsellessa tuli ihan lomafiilis ja päätin tehdä heti itselleni hedelmäjuomaa.
Tähän über terveelliseen juomaan tulee seuraavia aineksia (annos kahdelle):

PUOLIKAS ANANAS
KAKSI VIHREÄÄ OMENAA
YKSI LIME PURISTETTUNA

Tässä vielä houkutuskuva, joka sai minutkin keittiön perukoille.
Foto: Bahia Del Duque

maanantai 19. marraskuuta 2012

Banana Bread

Tämän jälkkärin tekemistä on suunniteltu pitkään, noin kolmen vuoden ajan. Ensi puraisun tähän herkkuun sain vuonna 2009 Koh Changin saarella Thaimaassa. Söimme tätä jäätelön kera reppureissumatkallamme mieheni kanssa eräässä hökkelikahvilassa joka ilta sen jälkeen, kun olimme tämän makuelämyksen bonganneet.

Kyseessä on siis Banana Bread. Se kuitenkin on niin makeaa, että sanoisin tätä hyvin kosteaksi ja mehukkaaksi kuivakakuksi.
Tein viikonloppuna banaanileipää seuraavan ohjeen mukaan.

BANANA BREAD
5 dl vehnäjauhoja
¾ tl ruokasoodaa
½ tl suolaa
2 ½ dl sokeria
60g pehmennettyä voita
2 kananmunaa
3 isoa banaania
¾ dl luonnonjogurttia
1 tl vanilja-aromia

Lämmitä uuni 175 asteeseen. Vuoraa suorakaiteenmuotoinen vuoka leivinpaperilla.

Sekoita jauhot, ruokasooda ja suola pienessä kulhossa. Kuori ja muussaa banaanit haarukalla.

Laita sokeri ja voi isoon kulhoon ja vatkaa vatkaimen keskinopeudella noin 1 minuutti. Lisää kananmunat yksi kerrallaan vatkaten hyvin jokaisen jälkeen. Lisää banaanit, jogurtti ja vanilja-aromi ja sekoita tasaiseksi. Kaada jauhoseos ja sekoita esimerkiksi puukauhalla varovasti sekaisin, mutta varo sekoittamasta liikaa!

Kaada taikina esivalmisteltuun vuokaan ja paista uunin keskitasolla noin 1 tunti tai kunnes leivän keskelle upotettu tikku tulee puhtaana ulos. Anna jäähtyä hetki vuoassa ennen siirtämistä.  
Nautitaan siis jätskin kera! Nam!

perjantai 26. lokakuuta 2012

Vähintäänkin mielenkiintoinen ruoka

Viimeisimmässä Kodin Kuvalehdessä oli hyviä ruokavinkkejä. Yksi niistä oli kalapata. Minun ei kuitenkaan tehnyt mieli kalaa, joten korvasin sen jauhelihalla ja muuntelin hieman reseptiä muutenkin. Laatikko muistuttaa varmaankin lauhelihasoseperunalaatikkoa, muttei sitä  kuitenkaan ole. Alla on siis jauhelihakastike, johon on lisätty juureksia ja päällä juuresmuusia. Hyvää oli! Pahoittelut kuvanlaadusta, en vaan jaksanut kaivaa parempaa kameraa esiin ruoanlaiton tohinoissa!


PS. Suosittelen käyttämään ruoanlaitossa Pirkan luomu tomaattimurskaa. Voi hitsi että on pehmeä maku!

lauantai 29. syyskuuta 2012

Herkkukääryle!

Jonkin aikaa on tehnyt mieli kunnon kaalikääryleitä. Pääsin perjantaina hommista aikaisin, joten tunsin hetkeni tulleen ja kävin hakemassa kaupasta ainekset kaalikääryleisiin. En ollut ennen tehnyt kääryleitä itse, joten hain hieman vinkkejä netistä. Kotivinkin sivuilla oli loisto-ohjeet ihan kuvien kera, pääset ohjeeseen TÄSTÄ.

Kokonaisuudessaan valmistamiseen meni aikaa noin tunti ja 25 minuuttia. Sain tehtyä siinä samalla myös lisukkeita, mutta aikaavievää hommaa kääryleet olivat. Lopputulos oli kuitenkin tosi hyvä, hoten suosittelen kaikkia innokkaita kotikokkeja kokeilemaan omatekoisia kääryleitä.


keskiviikko 19. syyskuuta 2012

Kotona

Nyt kun kämppämme lämpömittari alkoi näyttää +17 astetta, oli otettava kovat keinot käyttöön. Ei muuta kuin kaksi peltiä auki ja ensimmäiset testitulet keittiömme uuniin. Ei mennyt aikaakaan, kun hella jo hohkasi kuumuutta ja lämpö alkoi levitä kotiin. Kotoisalla hellalla paistunee illalla myös terveysletut!

Btw, häälahjaksi saamamme ihanaiset lakanat ja hieno ovikyltti ovat olleet kiva bonus kotiimme. Makoisat unet ovat tulleet rauhallisessa makkarissamme.

maanantai 17. syyskuuta 2012

Kudevirkkausta

Tein tässä yksi ilta vanhasta lakanasta kudetta. Menen tällä viikolla Marttojen kurssille, missä isolla koukulla virkataan mattoja, koreja ja muuta kivaa kuteista. Kivaa saada vinkkejä ja uusia ideoita. Kuvan kerästä ajattelin tehdä tablettteja ruokapöytään.

keskiviikko 12. syyskuuta 2012

Uudet herkut

Olen taas keksinyt loistavan herkkuvalipalan, joka on vieläpä über-terveellinen!

Kaikki lähti Valo24h-pellavapuolukkarouheesta. Olen mutustellut sitä Valion uuden A+ puolukkajugurtin kanssa ja voin sanoa, että nam! Menee ihan jälkkäristäkin.

Huomasin nuuskiessani Valo24h:n sivuja, että sivuilla on paljon erilaisia reseptejä. Tein oman versioni heidän omena-puolukka-smoothiestaan.
Omaan versiooni laitetaan maitorahkaa, hitusen vaniljajugurttia, omenaa, valo24-ruouhetta, puolukkaa ja mahdollisesti makeuttamiseen banaania.

Alla kuvaa valmiista setistä. Kuvassa myös herkullista raakasuklaata, jota halusin testata. Kyseinen suklaa oli maustettu vielä chilillä, mutta aika laimeasti se tuli läpi mausta. Muutama pala vei makeanhimon, vaikka tuote on täysin luomu ja sokeriton. Maha meni kyllä hieman sekaisin parin-kolmen palan jälkeen...

maanantai 10. syyskuuta 2012

Tuliset paikat

Jostain syystä minun on tehnyt mieli tulista ruokaa jo jonkin aikaa. En ole ennen ollut mitenkään erityisemmin polttelevan sapuskan kaveri, mutta nyt se maistuu. Tänään oli menulla tulista broileria tumman riisin ja uunijuureksien kera. Namskistanam!

sunnuntai 9. syyskuuta 2012

Ma-Ma-Madrid

Takana on myös viikonloppu Madridissa. Lämmin ja aurinkoinen ilma suosi matkaajaa. Ruoka oli hyvää ja hotelli hieno. Osuimmepas yhtenä päivänä myös keskelle mielenosoitusta. Onneksi aktivoituneet ihmiset ilmaisivat mieltään rauhanomaisesti.