tiistai 27. maaliskuuta 2012

DIY Energy Bars

Viikonloppuna on tiedossa pitkiä päiviä, jolloin ruoka-ajat luultavasti menevät sekaisin. Jääkaappia rahkapurkkien säilytykseen ei ole, joten päätin vääntää itselleni energiapatukoita. Kaivelin kaapeistani kaikkea mahdollista, mitä patukoihin voisi laittaa. Ohjeita nuuskin muun muassa TÄÄLTÄ ja Bobbi Brownin sivuilta. Mitään dieettikamaa nämä patukkaiset eivät tosiaan ole, mutta välipaloina hätätapauksissa kyllä menevät.
Aloitin murskaamalla pähkinät, kookoslastut, raakakaakaon ja rusinat tehosekoittimella. Pilkoin kuivattuja karpaloita ja aprikooseja ja perusmassaksi valikoin ruis- ja kaurahiutaleet.

Kiinnikeaineeksi sulatin hunajaa ja kookosöljyä ja puristin joukkoon sitruunaa. Ei kannata säästellä kiinnikeaineiden kanssa kuten itse tein; massan reunat eivät vuoassa kovettuneet.

Kaadoin kuivat aineet leivinpaperilla päällystettyyn vuokaan ja kaadoin sulatetut rasvat ja hunajat massan päälle. Uunissa saa olla noin 25 min ja 200c. Kun patukat otetaan uunista, kannattaa ne kääriä yksitellen leivinpapruun ja laittaa jääkaappiin jäähtymään. Ja jos haluaa syödä patukoita myöhemminkin, laita pakkaseen ja sulata tarpeen tullen.  Aikast hyvää tuli!

2 kommenttia:

  1. Näyttääpä hyviltä! Nams (: Ja varmasti terveellisempi vaihtoehto ku esim. suklaapatukka!

    VastaaPoista
  2. No näin on! Tiedän, että jossain vaiheessa nälkä iskee, niin ei sitten ainakaan suklaaseen/pikaruokaan tarvitse tyytyä. Ja nuo oli oikein herkullisia!

    VastaaPoista