sunnuntai 3. heinäkuuta 2011

Raportointia Paavolta

Paavon puolikkaalta on selvitty elossa ja hyvissä voimin. Ilma oli sitä mitä oli ennustettukin, noin +29 astetta, mutta onneksi sentään taivaalla oli pilvenhattaraa ja loppujuoksusta alkoi ukkostaa. Puolipilvisyys pelasti juoksuni, sillä jos aurinko olisi porottanut koko matkan ajan, voimat olisivat ehtyneet.

Juoksun alku ihan 15 kilometriin saakka sujui mutkitta, meno tuntui erittäin kevyeltä ja mukavalta. Kuitenkin yht'äkkiä Russalon rantapromenadilla auringon porotus alkoi tuntua huonona olona ja oli hiljennettävä vauhtia. Juoksukaverini Neiti H otti Ruissalon sillalla spurtin ja juoksin loppumatkan yksin. Olin ottanut juoksuvyöhöni yhden geelin, ja maistelin sitä Ruissalon sillalla sen tuoden hieman voimia takaisin. Viimeisillä kilometreillä jalat tuntuivat hiilitangoilta, mutta juoksin etapin kerrallaan ja pääsin maaliin noin ajassa 2 tuntia ja 27 minuuttia (tarkkaa aikaa en vielä tiedä).

Yllätyin siitä, kuinka paljon matkan varrella oli raatoja, siis juoksijoita, joita olivat mehut menneet. Moni makasi SPR:n teltassa, jotkut ojassa, muutamaa talutettiin ja pari keskeytti juoksun edessäni. Neljän päivän pituinen valmistautumiseni oikealla ravinnolla ja nesteillä osoitti selvästi tehokkuutensa, vaikka lopussa tulikin juoksuun tahmeutta.

Juoksun jälkeen eräs kaverini, joka oli jo aiemmin tullut maaliin, tuli juttelemaan kanssani pulla kädessä. En nähnyt tai kuullut hänen jutuistaan mitään, näin vain herkullisen pullan. Kysyin mistä niitä saa, ja lähdin hakemaan sellaista itselleni. Istahdin kaupunginteatterin eteen ja mutustelin mehua ja pullaa ja hain vielä toisenkin pullan kotiin :D.

Kotiin kirjaimellisesti raahauduttuani heitin juoksukamat pois ja makasin noin 30 minuuttia sohvalla taju puoliksi kankaalla. Hetken sohvalla elvyttyäni menin suihkuun ja loppuilta menikin tankatessa ja syödessä.

Seuraavana aamuna herätessäni olo oli mainio. Jalat eivät olleet kipeät, muutama pieni rakko oli vain päässyt hiertymään. Jälkimaku on siis hyvä, järjestelyt pelasivat hyvin Turun kaduilla ja urheilujuomaa riitti juomapisteillä kaikille. Erityiskiitosbonus järjestäjille pesusienistä ja suikuista. Ensi vuonna ehdottomasti uudestaan vähintään puolimarathonille!


2 kommenttia:

  1. Hieno suoritus noin kuumassa kelissä. Mä juoksin kanssa Toukokuussa ekan puolikkaani. Silloin oli myös helle. Mulla ei ollu mitään omia juomia eikä geelejä mukana. Hullu minä ;) Nyt tiedän tunteen kun jalat ei meinaa totella kun se kuuluisa seinä tulee vastaan. 17 km meni hyvin, mutta sitten alkoi ongelmat. Viimenen tankkauspiste kun oli 5 km ennen maalia. Oli ihan hirveetä kun ei saanut mitään tankkausta just siinä lopussa kun olis enitebn tarvinnut. Pääsin kuitenkin maaliin ajassa 2.37. Ens kerralla viisaampana ;)

    VastaaPoista
  2. Kiitos kivasta kirjoituksestasi. Kiva kuulla että itsekin olet selvinnyt maaliin kovassa kuumuudessa, suoritus se tosiaan on! Ensi kerralla uudestaan, ja tankkaus ennen kaikkea! :)

    VastaaPoista