lauantai 12. helmikuuta 2011

Indian evening

Jos ei ole ikinä maistanut intialaista ruokaa, on menettänyt paljon. Pääsin itse ensimmäsitä kertaa maistamaan intialaista vuonna 2009, kun kiersimme Intiassa mieheni kanssa legendaarisen Kultaisen kolmion (Delhi, Agra ja Jaipur). Matkan jälkeen olemme käyneet syömässä paikallisessa intialaisessa ravintolassa Delhi Darbarissa (joka muuten valittiin juuri City-lehdessä parhaimmaksi Turun etniseksi ravintolaksi) ja myös yrittäneet laittaa intialaista ruokaa kotona. Vielä emme ole päässeet samalle tasolle kuin Delhi Darbar tai matkan aikana nauttimamme ruoat. Yritystä on kuitenkin ollut, eilinen mukaanlukien.

Kanat marinoitumassa.
Teimme eilen suosikkiani Tikka Masalaa eli kanaa masala-kastikkeessa. Mieheni laittoi kanat marinoitumaan jo aamulla jääkaappiin Santa Maria India Tikka-mausteseokseen ja maustamattomaan ruokajugurttiin. Tein myös ruoan kylkeen valkosipuli naan-leipää, mutta se ei mielestäni oikein onnistunut.


Ruoka oli ihan onnistunutta, mutta tomaatin määrässä saa olla tarkkana kun tekee Tikka Masalaa. Kastikkeen tulisi olla todella pehmeää, ei juoksevaa.


Vielä muutama muistelokuva Intian reissultamme.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti