tiistai 31. tammikuuta 2012

Sephoraan keikkaa

Meinasimme loppuvuodesta tehdä tilauksen äitini ja siskoni kanssa Sephorasta. Tulimme toisiin aatoksiin, kun postituskulut olivat mielestämme hieman liian korkeat ja siksi, että jokainen meistä pääsee lähiaikoina ja on jo päässyt (törsäämään) Sephoran myymälään. Tein hieman listaa mitä Singaporen Sephorasta pitää hankkia...
Kuvat
1. Sephoran mahtava silmämeikinpoistoaine (maksaa noin 3 euroa per puteli)
2. Mielestäni paras ripsari, eli Make Up For Everin Smoky Lash
3. Bobbi Brownin huulikiilto, sävy Rosy
4. Mufen tai Bobbin nude huulikynä
5. Sephoran Blush me twice-poskipuna. Lumenella taitaa olla samankaltainen.
6. Bobbi Brownin nestemäinen luomiväri, sävy Galaxy
7. Tekisi mieli ostaa kesäksi tuollainen raikas huuliväri

Jostain syystä kuvankäsittelyohjelmani ei huolinut kaikkia kuviani kollaasiin. Puuttumaan jäi Bobbi Brownin kivipuuteri ja irtoripset. Irtoripsitupsut aion laittaa hääpäivänä ripsienpidennysten sijaan.

lauantai 28. tammikuuta 2012

Salmon sandwich

Ostimme viikonlopuksi lohta ja siitä valmistui herkullisia lohileipäsiä. Kylkiäisiksi lohi sai hyvää luomuvalkoviiniä. Pöydällä ilahduttivat ystäviltäni saadut tulppaanit. Mukava viikonloppu!

perjantai 20. tammikuuta 2012

Tomato soup

Herkkukeittiössä tapahtui taas pitkästä aikaa! Teimme perjantai-illaksi makoisan tomaatti-vuohenjuustokeiton.


Ohje kuuluu näin:

1 tlk (500g) paseerattua tomaattia
6 tomaattia
puolikas pötkö vuohenjuustoa (n. 100 g)
1 dl ruokakermaa
suolaa
mustapippuria
pinnalle basilikaa

torstai 5. tammikuuta 2012

Braided bun

Kokeilin uteliaisuuttani The Beauty Departmentin lettinutturaohjetta.

Alla ohje malleileen, jolla on paksuakin paksummat hiukset.

Kuva
Ja tältä se näytti sitten omassa buduaarissa tehtynä...

Kai se ihan menettelee nopsasti väännetyksi. Jos panostaisi hieman enemmän, niin kampauksesta voisi tosiaan saada ihan kivan.

Taidan kuitenkin aamuisin jatkaa perussetillä...


sunnuntai 18. joulukuuta 2011

Jouluinen glögi-ilta

Kutsuimme kotiimme lauantaina ystäviämme (terästetylle) glögille. Iltaan sisältyi mukavaa oleskelua kamujen kanssa ja haastava tietovisa. Palkinnot olivat kaikkien mieleen. Ilta oli hauska ja railakas ja myöhemmin suuntasimme Turun yöhön, kotona olimme mieheni kanssa klo 4. Kiitos kaikille vieraille!



lauantai 3. joulukuuta 2011

Barraquito

Teneriffan matkalta tuli mukaan muutakin kuin rusketus ja tuliaisia. Nimittäin Barraquito. Se on Kanarian saarien erikoiskahvi, varsinkin kuulemma Teneriffalla sitä juodaan paljon. Eilen päätimme kokeilla sen tekoa ihan itse, kohtalaisella menestyksellä. Ensi kerralla laitamme juoman aineksien suhteet uudelleen, muuten maistui kyllä oikein hyvältä.

BARRAQUITO
1 lasillinen

1 lasi espressokahvia (meillä ei ole keitintä, joten teimme vahvaa kahvia, ihan hyvää sekin oli)
 kondensoitua maitoa
4 cl likööri 43:sta
maitoa vaahdotettuna

Pohjalle tulee kondensoitu maito, siitä voi tehdä tahnamaista lämmittämällä sitä mikrossa pienellä teholla noin 5 minuutin ajan (sekoittele välillä). Seuraava kerros on kahvi ja sitten likööri. Päälle maitovaahtoa.

lauantai 19. marraskuuta 2011

Maalaissalaatti ja kana-avokadoleivät

Keittiössä on taas tapahtunut, tällä kertaa menulla oli otsikossa mainitut herkut.


MAALAISSALAATTI

salaatteja
kirsikkatompsuja
kanamunia
peunaa
pekonia
punasipulia


KANA-AVOKADOLEIPÄ

avokado ja kermaviili sekoitetaan, seokseen lisätään sitruunamehua

kanafileet paistetaan ja puolitetaan

leipänä voi käyttää esimerkiksi chiabattaa

nautitaan valkkarin kera

Pahoittelen valokuvien laatua. Valitettavasti luonnonvalon puute tekee kuvista huonompia. Onneksi tässä ei kuitenkaan mitään keittokirjaa ollakaan kuvaamassa.

lauantai 5. marraskuuta 2011

Pizza alla Friday

Herkkupizzaperjantai... Pitkästä aikaa teimme kotitekoisen pizzan, eikä sitä voita mikään muu. Jotta pizzapalojen jakamisesta tai täytteistä ei syttyisi kolmatta maailmansotaa, teemme aina kaksi pizzaa, joihin molemmat saavat laittaa omat täytteensä. Tänään syntyi herkullisia kana- ja jauhelihapizzoja, joihin tuli täytteiksi edellä mainittujen ainesosien lisäksi muun muassa punasipulia, aurinkokuivattua tomaattia, sieniä, ananasta, parmankinkkua ja päälle juustoraastetta. NAM.


lauantai 22. lokakuuta 2011

Kanaperjantai

Exposé Miaun Kulinaarisessa Instituutissa valmistui perjantai-iltana kanapainoitteinen menu.  Listalla oli kanacrostineja ja kanasalaattia. Crostinien ohje on Ruokasuosikit Italia-kirjasta.

KANACROSTINIT

maalaisleipää
150 g kylmää, kypsää broileria
4 tomaattia
vuohenjuustoviipaleita


Öljyseos:

4 rkl oliiviöljyä
2 valkosipulinkynttä
tuoretta oreganoa
suolaa ja pippuria

Uuni lämmitetään 180c. Sivele maalaisleipäviipaleet öljyseoksella. Pane kunkin viipaleen päälle kanaa, tomaattia ja vuohenjuustoa ja ripottele päälle vielä hitusen öljyä. Paista uunissa noin 6 minuuttia kunnes juusto on alkanut sulaa. Ota uunista ja tarjoile salaatin kera.


Ja aiheesta poiketaan vielä: sain isältäni TPS-lapaset. Aikas hienot on!!

torstai 20. lokakuuta 2011

Maksaa sen olla pitää

Päräytettiin yllättäen keskellä viikkoa herkkuateria jauhetusta maksasta. Pihvit oli helppo tehdä ja maistuivat perunamuusin kera.


SYKSYISET MAKSAPIHVIT

300 g jauhettua maksaa
300 g erilaisia juureksia maun mukaan raastettuna
(esim. lanttua, perunaa...)
1 kananmuna
suolaa
pippuria

Yhdistä raastetut juurekset, maksa ja kananmuna. Mausta suolalla ja pippurilla. Paista pannulla kypsäksi. Nautitaan puolukkahillon kera!

maanantai 3. lokakuuta 2011

Paras pulla

Eikö leipominen maistu pullien ainaisen epäonnistumisen vuoksi? Tässä muutama kuuma vinkki, miten leivot hyvää pullaa.

Alla lueteltuna kaikki, mitä tarvitset, kun haet kaupasta pullatarvikkeet.


Kuivahiivaa käytettäessä, maito tai vesi kannattaa lämmittää kättä hieman lämpimämmäksi.

Panosta kunnolliseen taikinan vaivaamiseen.




Hyvää pullaa ei tehdä tunnissa, joskus ei kahdessakaan. Joten varaa leipomiseen aikaa ja tee se koko sydämelläsi.