tiistai 31. toukokuuta 2011

Piknik rouvalle

Olin tänään piknikillä tuoreen rouvashenkilön kanssa. En surukseni päässyt hänen polttareihinsa Lyonin-matkan takia, mutta halusin edes jotenkin hyvittää asiaa. Päätin yllättää ystäväni piknikillä jokirannassa. Ilma oli ihana, aurinko paistoi ja linnut lauloi.


Piknik-menuun kuului muun muassa muffinsseja, serrano-kinkkua ja melonia, rullarieskoja, mansikoita, kuohuviiniä ja muita pikkuherkkuja. Oli kiva iltapäivä!


sunnuntai 29. toukokuuta 2011

Karvainen meikkipussi

Jotta ei vaan tulisi annettua liian hyvää kuvaa omista käsityötaidoistani, esittelen teille viimeisimmän aikaansaannokseni. Aloitin tekemään uudesta kässäkirjastani meikkipussia ja jo alussa aloin epäillä, että valmiista kyhäelmästä tulisi meikkipussi. Tulihan siitä pussi. Tosin vuorivanu on ulommaisena ja varsinainen kangas vuoren ja vanun välissä. Vetskari toimii hienosti ja pussissa on oikeaoppisesti ommeltu pohja.



Epäonnistuminen on tosi hieman outo juttu, sillä tein pussin todella tarkasti kirjan ohjeen mukaan. Kirjan kuvatkin osoittavat työvaiheet niin kuin itse myös tein. Ensi kerralla siis on itse järkeiltävä ohje, jos se sitten menisi oikein.

Jos joku haluaa käyttöönsä hieman erilaisen meikkipussin, kommentteihin voi jättää yhteystietonsa...

keskiviikko 25. toukokuuta 2011

Iltapaukut

Päätin jakaa kanssanne suosikki-iltapalani ohjeen, joka on kaikkea seuraavaa: HERKULLINEN, HELPPO TEHDÄ, TERVEYSPOMMI, EDULLINEN, RAVINTOARVOT KOHDALLAAN.

Pitäkää penkeistänne kiinni, sillä nyt tulee ohje:

- n. 1 dl jäisiä mustikoita, puolukoita, vadelmia, mustaviinimarjoja... Kaikki marjat käy.
- 1 pieni banaani
- 1 prk maitorahkaa
- siemeniä (esim. auringonkukansiemeniä, kurpitsansiemeniä, pellavansiemeniä ym. maun mukaan) ja muuta kuitupitoista (esim. ruishiutaleita, kuitulisää)

Jos ei välitä siemenistä tai kuitujutuista, resepti toimii ilman niitäkin ja maistuu silti loistavalta. Ainekset pyörimään tehosekoittimeen tai murskataan sauvasekoittimella ja lopputuloksena raikas ja viileä iltapala.

Iltapala sisältää runsaasti
- proteiinia (rahka)
- hyviä rasvoja (siemenet)
- kuitua (kuitulisät)
- vitamiineja (marjat)




Ja sitten vain kaikki kotikokit keittiöön valmistamaan herkullista välipalaa.

sunnuntai 22. toukokuuta 2011

Mökkeilyä

Viikonloppu tuli ja meni ja pääsin taas uimaan ja nauttimaan rauhallisesta mökkimiljööstä. Illalla oli taas kaunis auringonlasku ja kun saavuimme kotiin, olo oli hyvin rentoutunut.



Mökin autotallin kätköistä löysin isäni hankkiman Auran puisen juomakorin. Sain ottaa sen kotiimme sillä ehdolla, etten myy sitä pois. Ei kyllä tulisi mieleenikään, niin hieno se on.


keskiviikko 18. toukokuuta 2011

Flower Power

Ikean tekokukkien lisäksi en vielä ollut laittanut mitään oikeaa kasvamaan partsillemme, kunnes eilen. Ostin ihania petunioita ja sainkin kolme ruukullista täyteen kukkia. Vaikka parveke olikin jo aika kivan näköinen, tekee oikat kukat ihmeitä viihtyvyyden suhteen. Nyt odotan vain kesän tuloa, että saan hakea varastosta sängyn parvekkeellemme lokoisia päiväunia varten.



tiistai 17. toukokuuta 2011

Terveellinen herkku osa II

Toinen terveellinen ja maukas herkku, jota tulee syötyä aika usein, on punajuurikas aka. punajuuri. Ensimmäinen kosketus punajuuriin varmasti jokaisella, on tietenkin joka jouluinen rosolli. Hyvin varustelluista kaupoista sitä saa ympäri vuoden ja se onkin hyvä ja täyttävä aterian lisuke.

Punajuurikas sisältää monipuolisesti kivennäisaineita: paljon kaliumia, kalsiumia, magnesiumia, natriumia, kuparia, rautaa ja sinkkiä. Vitamiineista punajuuresta löytyy A-, E-, C- ja B-ryhmän vitamiineja, erityisesti folaattia, jonka saanti suomalaisessa ruokavaliossa on vähäistä. Folaatti vaikuttaa punasolujen uusiutumiseen ja aineenvaihduntaan sekä verisuonten ahtautumiseen. Punajuurikas saa värinsä antioksidantteihin kuuluvista betalaiineista. Betalaiinien terveysvaikutuksia ei vielä tunneta, mutta niillä saattaa olla merkitystä hapettumiseen liittyvien sairauksien estossa. (Kasvikset.fi) 

Vierailtuamme ystäväni luona jonkin aikaa sitten, hän valmisti meille ruuan lisukkeeksi keitettyjä punajuuria ja vuohenjuustoa. Tätä reseptiä voinkin suositella kovasti:

Vuohenjuustopunajuuret

6 hengelle lisäkkeenä

1,2 kg punajuuria
muutama oksa timjamia
1 tl suolaa
1 rkl juoksevaa hunajaa
1 rkl öljyä
noin 100 g vuohenjuustoa (chèvre) isosta tangosta

Valmistusohje

1. Pese punajuuret ja keitä kypsiksi suolalla (noin 1 tl suolaa/1 l vettä) maustetussa vedessä, noin 45 minuuttia. Keittoaika riippuu punajuurien koosta. Kokeile kypsyyttä tikulla tai haarukalla.

2. Kaada keitinvesi pois. Kuori ja lohko punajuuret kuumina. Laita lohkot uunivuokaan. Ripottele pinnalle timjamia ja suolaa. Valuta päälle hunajaa ja öljyä.

3. Murustele päälle vuohenjuusto. Paista 200-asteisen uunin ylätasolla noin 15 minuuttia tai kunnes punajuuret ovat lämpimiä ja juusto on saanut väriä.

Resepti on alunperin otettu Alkon Etiketti-lehdestä.


 
Ensimmäinen herkkupostaus ruusukaalista TÄÄLLÄ.

lauantai 14. toukokuuta 2011

Pullapäivälliset

Pullahiiren piti taas saada pullaa, joten ei muu auttanut kuin kääriä hihat ja alkaa leipomaan. Herkkuja pääsivät maistelemaan ystävä ja uudet naapurit. Toinen pullalajike oli puolukkarahkapulla ja toinen raparperipulla.


Taikina oli ylitsevuotava


Valmiit raparperipultsit, nam!

Valmiit puolukkarahkapullat nautiskeltiin partsilla.


maanantai 9. toukokuuta 2011

Only Lyon

Onnistuneelta ja hienolta matkalta on palattu kotiin. Sää oli koko ajan aurinkoinen ja lämpöinen ja kolusimmekin kaupungin kävellen ulkoilmasta nauttien. Voin suositella Lyonia ehdottomasti, kaupunki on siisti ja rakennukset kauniita. Kaupunki on mukavan kompakti, sen hahmottaa helposti ja etäisyydet ovat lyhyitä. Tässä muutamia kuvia matkalta.


Lyon lentokoneesta. Kuva K.Olkkonen

Macaroneja ostamassa Pariisin kentällä. Kuva K.Olkkonen

Kuva K.Olkkonen

Hieno maalaus kerrostalon seinässä.

Hienot näköalat ravintolasta.

Hotellimme ravintolasta oli ihana katsella aamupalalla kaupunkia.


sunnuntai 1. toukokuuta 2011

Toukokuu on täällä

Vappu tuli ja meni tuoden tullessaan toukokuun! On tätä kevättä ja tulevaa kesää odotettukin.

Vappuaattona olimme Taidemuseonmäen lakituksessa ja siitä suuntasimme syömään. Onneksi illalla ei enää satanut ja saimme nauttia auringonpaisteesta.


Saamme toukokuussa uusia naapureita, sillä veljeni ja hänen tyttöystävänsä muuttavat seinänaapureiksemme. Nyt voimme hipsiä heille kahville (kun he saavat kahvinkeittimen) ja tehdä tupatarkastuksia milloin meitä huvittaa. Tervetuloa vaan, me jo odotamme kovasti ruokianne ja juhlianne, joihin voimme tulla kuokkimaan.

Ennen kuokkimisia lähdemme kuitenkin ensi viikolla matkalle patonkien ja viinien luvattuun maahan. Matkagarderobin suunnittelu alkaa nyt.